Over mij

 

Ik ben Anke, 23 jaar oud en ik ben helemaal gek van eten. Koken, bakken, recepten uitdenken en natuurlijk alles proeven. Ik houdt ervan. Mijn recepten zijn gezond en makkelijk. Snel proberen dus!

Mijn passie voor eten heb ik op een minder leuke manier ontdekt. Ik heb al vanaf toen ik nog een klein meisje was problemen met mijn gezondheid. Ik ben daar de afgelopen 2 jaar voor in behandeling geweest. Om die te laten slagen, moest ik mij houden aan allerlei best wel strenge regels. In eerste instantie dacht ik echt: ‘Help, dat gaat mij nooit lukken!’ Ik ben nogal een lekkerbek en houd van veel en ongezond eten. Maar het is me gelukt. Ik heb er veel plezier in gekregen. Gezonde voeding is helemaal niet moeilijk of duur. En het is veel lekkerder. Voor mij geen frikandellen, Coca-Cola of Mona-puddingen meer. Ik krijg heel vaak vragen van familie en vrienden over voeding. Zo ben ik op het idee gekomen voor deze blog.

De ziekte van Lyme

Zoals ik hierboven al heb gezegd, ik ben ziek. Ik heb Lyme. Hier ben ik sinds een paar jaar achter. Daarvoor heb ik jaren zonder diagnose rondgelopen. Er was niks te vinden, ik was kerngezond. Volgens dokters dan. Ik voelde zelf dat er duidelijk iets mis was. Mijn lichaam ging steeds verder achteruit. Maar zonder oorzaak geen oplossing. Frustrerend! Na jaren dokteren kreeg ik het label Chronisch Vermoeidheid Syndroom(ME/CVS). Maar deze diagnose bleek toch niet te kloppen. 10 jaar lang verkeerd gehad. Bizar hè!

Nu weet ik dus dat ik Lyme heb. Heftig nieuws, maar ook een opluchting. Eindelijk weet ik wat de oorzaak is: die gemene borrellia-bacterie. Ik ben nu hard aan het werk om beter te worden. Mijn behandeling is klaar en nu ben ik aan het herstellen. Ik heb nog een lange weg te gaan, ben nog zeker niet gezond. Maar vergeleken met een jaar terug zie ik echt grote verschillen. En ooit komt er een dag dat ik beter zal zijn. Dat ik niet meer zo belemmerd wordt door mijn lichaam. Na zo lang ziek zijn heb ik eigenlijk geen idee hoe het voelt om ‘normaal’ te zijn. Maar die dag komt er. Ik weet het zeker! Ik ga niet bij de pakken neer zitten. Geniet van elke dag en maak er het beste van. One day at a time!

Wil je meer weten over de ziekte van Lyme? Lees dan alles over Lyme.

En wil je lezen over de behandeling die ik heb gevolgd? Lees dan mijn blogpost Mijn behandeling (Bioresonantie)

xx anke

 

Advertenties