Ontbijt·Recepten

Worteltaart havermoutpap

Mijn oudste zus kan heel goed bakken. Als ze bij ons langskomt neemt ze vaak wat mee. Één van haar pronkstukken is haar worteltaart. Helaas mag ik er alleen naar kijken, want deze overheerlijke taart is een enorme suikerbom. Soms neem ik stiekem een minihapje. Dan krijg ik echt crazy eyes en weet ik dat ik heel snel weg moet komen bij die taart anders gaat het helemaal mis. Tijd voor een gezond alternatief.

Dit recept is niet voor een taart, maar voor havermoutpap met worteltaart smaak. Zo kan ik de dag beginnen met mijn twee favorieten: havermoutpap en worteltaart 🙂 .

Worteltaart havermoutpap

1 persoon
10-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 ml amandelmelk
  • 80 ml verse sinaasappelsap
  • 50 g havermout
  • 1 kleine geraspte wortel
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Pak een steelpannetje en giet daarin de amandelmelk en de verse sinaasappelsap. Voeg vervolgens de havervlokken en breng het aan de kook.
  2. Rasp de wortel en doe de rasp in het pannetje. Maak op smaak met speculaaskruiden en kaneel. Laat de havermoutpap zo’n 2 minuten koken. Hak de walnoten in stukjes. Voeg tenslotte een handje rozijnen en de walnoten toe.
  3. Giet de havermoutpap in een schaaltje en garneer met wat walnoten, rozijnen en wortelrasp.

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s