avondeten·Vlees

Rijst met rookworst, pompoen en paprika

Rookworst alleen lekker bij de stampot? Nee joh, rookworst past ook goed bij andere gerechten. Bij rijst bijvoorbeeld. Doe daarbij een pompoen, twee stuks paprika, een prei en een boullionblokje en je hebt een heerlijke maaltijd. Een keertje wat anders. En nog snel klaar ook. Met een kwartiertje heb je deze kleurijke maaltijd op tafel staan. Echt een keer het proberen waard! 🙂

Rijst met rookworst, pompoen en paprika

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 200 g zilvervlies rijst
  • 1 runderrookworst
  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote ui (of 2 kleintjes)
  • 2 paprika
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Voeg 1/2 liter water toe aan een pan en breng aan de kook. Doe het bouillonblokje erbij. Voeg de rijst toe en kook volgens bereidingswijze van het pakje.
  2. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Breng nog een pan water aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe. Kook in ongeveer 10 minuten gaar
  3. Snijd de ui, paprika en prei in stukjes.
  4. Snijd de rookworst in plakjes en bak (zonder olie) in een grote pan.
  5. Voeg de groente en de teentjes knoflook toe en bak 5 minuten mee.
  6. Voeg daarna de pompoenblokjes toe. Maak op smaak met peper, zout en de paprikakruiden.
  7. Voeg tenslotte de rijst toe en roer het mengsel door elkaar.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s