avondeten·vegetarisch

Stamppot van zoete aardappel met spinazie

Wat is het koud buiten hè! Brrrrr…. Ik moet er aan wennen hoor. Koude handen en voeten, driedubbel dikke kleren aan. Herfst en winter, niet aan mij besteed. Maar we gaan er het beste van maken. En een voordeel van dit weer vind ik de trek in stevige maaltijden. En wat is nu echt winterkorst? Stamppot natuurlijk! 

Boerenkool, hutspot, hete bliksem. Met een sappige runder rookworst. Heerlijk! Maar soms heb je zin in iets héél anders. Vandaag dan ook een recept voor een stamppot die je nog niet kent: zoete aardappel stamppot met spinazie en pistachenootjes. Het proberen waard! 🙂

Stamppot van zoete aardappel met spinazie

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappel
  • 400 g spinazie
  • 50 g kruidenkaas
  • 80 g pistachenootjes
  • 1 el kaneel

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Zet een pan kokend water op het vuur en kook de zoete aardappelen in 12 minuten gaar.
  2. Was de spinazie en snijd in grove stukken.
  3. Giet de zoete aardappelen af en stamp tot een puree. Schep de spinazie erdoor. Voeg de kruidenkaas toe en een lepel kaneel. Maak op smaak met een snufje peper en zout.
  4. Pel de pistachenootjes. Schep de stamppot op de borden en garneer met een handje nootjes.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s