avondeten·Vlees

Groente lasagne (zonder bladen)

Vandaag een recept voor lasagne. Niet zomaar eentje. Deze lasagne is in een gezond jasje gestoken. Hij zit propvol groente. En de lasagnevellen zijn ook verdwenen. Plakken courgette, zoete aardappel en aubergine dienen als bladen. Zo lekker als de lasagne die iedereen kent, maar dan extra voedzaam. 

Laat je niet afschrikken door de tijd die je nodig hebt. De lasagne moet best lang in de oven. Het duurt even voordat de groenteplakken helemaal gaar zijn. Ach kan je precies 1 aflevering van je favo serie kijken 😉 . Enjoy!

SAMSUNG CSC

Groente lasagne (zonder bladen)

4-6 personen
Tijd: 1 uur (waarvan 30-45 minuten in de oven)

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 zoete aardappel (oranje schil)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes (of gepelde tomaten)
  • 200 g geitenkaas
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 zakje geraspte kaas, 30+
  • Verse basilicum
  • 1 el oregano

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 200 graden (hetelucht).
  2. Rul het gehakt in een grote koekenpan. Hak de knoflook fijn en snijdt de ui in halve ringen en voeg toe aan het gehakt. Wanneer het gehakt gaar is, voeg een grote lepel tomatenpuree en het blik met tomatenblokjes toe. Breng op smaak met oregano en een snufje peper en zout. Laat een paar minuutjes pruttelen.
  3. Was de zoete aardappel, courgette en aubergine. Schrob de zoete aardappel goed schoon en verwijder lelijke plekjes. Je kan hem ook schillen als je wilt (kost iets meer moeite 😉 ). Snijdt de groente in dunne plakjes. Dit worden de ‘lasagnebladen’.
  4. Vet een grote ovenschaal (of twee kleintjes) in met olijfolie. Bekleed met een laagje zoete aardappel, gevolgd door een laagje tomaat en een laagje aubergine. Giet de helft van de gehaktsaus over de groentebladen heen. Beleg daarna met de geitenkaas en een royale laag verse basilicum. Leg hier een laag courgette overheen, daarna een laag tomaat en vervolgens de tweede helft gehaktsaus. Strooi tenslotte de geraspte kaas eroverheen. Kort samengevat: zoete aardappel – ½ tomaat – aubergine – ½ gehaktsaus – geitenkaas – basilicum – courgette – ½ tomaat – ½ gehaktsaus – geraspte kaas.
  5. Zet de ovenschaal 30-45 minuten in de oven. De groentelasagne is klaar als je met een satéprikker makkelijk door de groente heen prikt.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s