Ontbijt·Recepten

Romige amandelpap met kokos en dadels

Kan jij wel een boost gebruiken ’s ochtends? Last van opstartproblemen? Begin dan de dag met deze amandelpap. Ik word er altijd vrolijk van. Maar dat kan natuurlijk ook komen door de vrolijke kleuren van het fruit. 

Dit ontbijt is gezond, maar er is wel iets wat ik er bij moet zeggen. Het is hoog in calorieën. Dat komt door de noten. Iedereen weet, noten zijn gezond. Een handje is super. Elke dag een bak leegeten is geen goed idee.

De dag beginnen met een calorierijk (maar gezond) ontbijt is echt niet erg. Ik ontbijt elke ochtend veel. Juist goed. Dan zit je flink vol en zal je de rest van de dag minder snacken. Ik merk dat echt. Nooit ontbijt overslaan dus 😉 .

Romige amandelpap met kokos en dadels

Personen: 1
Tijd:15 minuten

Ingrediënten

  • 50 g amandelen
  • 60 g havermout
  • 40 g dadels
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el kokosschaafsel
  • Topping: frambozen, blauwe bessen, aardbeien, etc.

Bereidingswijze

  1. Weeg de amandelen en havermout af en doe samen in een schaal. Voeg water toe. Laat dit min. 10 minuten weken.
  2. Giet de havermout en amandelen af. Doe dit samen met de dadels, kokosolie en kokosschaafsel in de blender. Mix tot er een egale massa ontstaat. Te dik? Voeg dan een scheutje (amandelmelk) toe.
  3. Doe de amandelmousse in een schaaltje. Kies een topping die je lekker vindt. Rood fruit past er goed bij.

Extra: voor dit recept heb je een blender nodig

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

xx anke

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s