Lunch

Omelet met broccoli, zoete aardappel en bosui

Een omelet met broccoli, zoete aardappel en bosui. Lekker simpel. Ik houd ervan om nieuwe smaken en ingrediënten te proberen. Een nieuw recept? Kom maar op. Hoe gekker, hoe beter. Ik proef alles. Maar soms vind ik tussen al die gekheid wel lekker om iets simpels en oerhollands te eten. Dat is deze omelet 😉 !

Omelet met broccoli, zoete aardappel en bosui

Personen: 2
Tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 g broccoli
  • 100 g zoete aardappel
  • 1 bosui
  • Handje geraspte kaas 30+
  • Scheutje halfvolle melk (lactose-intolerant? Gebruik dan amandel- of sojamelk)

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Was de roosjes in lauw water. Schil daarna de zoete aardappel en snijd in blokjes. Zet een pan met kokend water op het vuur. Kook de broccoli en de zoete aardappel 4 minuten. Giet af.
  2. Breek de eieren in een kom. Giet een scheutje halfvolle melk erbij. Kluts de eieren. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Verhit (kokos)olie in een koekenpan. Voeg de broccoli en zoete aardappel toe. Hak de bosui fijn en voeg ook toe. Bak een paar minuten. Giet dan het ei erbij. Beweeg de pan heen en weer zodat het ei goed verdeelt is. Strooi als laatste een handje geraspte kaas over de omelet heen. Bak de omelet totdat die een mooi bruin kleurtje heeft.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s