Gezondheid·Lyme·Persoonlijk

Lopen voor Lyme: ja of nee?

Zal ik het doen? Of toch niet? Jawel ik wil meedoen? Nee, maar dat kan toch niet? Zo gaat het al een tijdje in mijn hoofd. Twee stemmen die met elkaar aan het bekvechten zijn. Nog steeds ben ik er niet helemaal uit. Er is nog geen duidelijke winnaar.

lopenvoorlymeWaar gaat die discussie over in mijn hoofd? Over meedoen met Lopen voor Lyme. Een maand geleden zag ik het voorbij komen. Ik was meteen enthousiast. Dit is echt wat voor mij! En nog een bonus, het is heel dicht bij huis. Dus ik kan zelfs mee. Ik heb meteen iedereen geappt: โ€˜wil jij voor mij lopen?’ Ik kreeg leuke reacties. Meer dan 10 lopers al gevonden. Echt leuk!

Maar na een nachtje slapen, was mijn enthousiasme iets gedoofd. Kan ik hier wel aan meedoen? Ja, ik heb chronische Lyme. Aan die voorwaarde voldoe ik (helaas!). Maar heb ik drastisch geld nodig? En hoeveel geld precies? Hmm daar kan ik niet makkelijk een antwoord op geven.

Mijn behandeling is duur. Alle pillen, supplementen, poeders zijn ook prijzig. Ik betaal dat allemaal niet zelf. Ik kan door mijn ziekte niet werken. Geen inkomen dus. Mijn ouders helpen mij er gelukkig mee. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Het zou fijn zijn als ik het zelf zou kunnen betalen. Het opgehaalde geld zou ik daarvoor kunnen gebruiken. Maar over hoeveel geld hebben we het? Geen idee. Ik ben op het einde van mijn behandeltraject belandt. Misschien moet ik nog maanden, jaren. Misschien ben ik al bijna klaar. Wie zal dat zeggen? Lyme, maar die wil het me niet vertellen.

En misschien werken de behandelingen uiteindelijk niet. Daar wil ik echt niet aan denken. Maar goed er is geen 100% slagingskans. Dat bestaat niet. We gaan er niet vanuit, maar voor de zekerheid heb ik en plan B. Richting Duitsland. Naar een gespecialiseerde Lyme kliniek. Daar is een flinke smak geld voor nodig. Maar wie weet hoeft het wel helemaal niet. Hopelijk niet. Fingers crossed.

Snap je mijn dilemma? Ik vind het lastig. Ik wil heel graag meedoen. Om meer aandacht voor Lyme te krijgen. Om andere Lymies te ontmoeten. Ik volg de blogs van een aantal (weten ze vast niet ๐Ÿ˜‰ ). Die zou ik graag een keertje willen zien. Dat zijn de proโ€™s. Con is dat ik geen concreet doel kan maken voor het geld. En dat vind ik heel belangrijk. Ik heb geen idee hoe het allemaal gaat lopen.

Ik hoef natuurlijk niet per se zelf mee te doen om aandacht te vragen voor Lyme. Dat doe ik sowieso al met mijn blog. Ik ga dit evenement gewoon promoten. Ook al doe ik zelf niet mee. En ik kan natuurlijk wel naartoe. Wat ik al zei, lekker dicht bij huis.

Ik heb de knoop nog steeds niet doorgehakt. Tijd begint te dringen. Het evenement komt steeds dichterbij. Lastig, lastig, lastig. Wat vind jij?dilemma2

Ik ga sowieso nog een blogpost online zetten over Lopen voor Lyme. Met uitleg wat het precies is. Voor nu stuur ik je even door naar de website: www.lopenvoorlyme.nl

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s