Ontbijt

Appelhavermoutpap met amandel en rozijnen

Havermoutpap met een appeltaart smaakje. Hoe lekker is dat! Met het koude decemberweer is het lekker opwarmen met dit ontbijtje. Snel proberen deze havermoutpap. Het is binnen een mum van tijd klaar en je bent vol tot aan de lunch.

Appelhavermoutpap met amandel en rozijnen

Personen: 2
Tijd: 5 minuten

Ingrediรซnten

  • 350 ml amandelmelk
  • 1 appel (ik koos voor goudrenet)
  • Handje amandelen
  • Handje rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Voeg de havermout toe. Als de havermoutpap kookt, zet dan het vuur lager.
  2. Was de appel, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes. Pak een kleine koekenpan en verhit een scheutje (kokos)olie. Voeg de appelplakjes toe. Laat zoโ€™n 5 minuten bakken totdat de appel zacht wordt. Hak dan de amandelen fijn en voeg toe aan de koekenpan samen met het handje rozijnen. Voeg de kaneel en speculaaskruiden toe en meng goed door elkaar.
  3. Doe de havermoutpap in een kommetje en doe daarbovenop het mengsel met de appelplakjes.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s