Gezondheid·Persoonlijk

Gezondheidsupdate #4: lyme aanpakken!

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik heb verteld hoe het met mij gaat. Tijd voor een gezondheidsupdate dus. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd en veranderd. Laat ik bij het begin beginnen.

Zoals jullie misschien al hebben gelezen, heb ik een andere diagnose gekregen, namelijk de ziekte van Lyme. Geen ME/CVS dus. Tien jaar lang de verkeerde diagnose gehad. Het is nog wel een beetje schakelen, maar de diagnose Lyme voelt een stuk logischer. Mijn klachten passen daar namelijk veel beter bij. Het is ook een beetje een opluchting, want nu kan ik weer verder kijken naar een oplossing. Alle paden liepen namelijk dood en ik wist echt niet wat ik nog kon doen. Nu het Lyme blijkt te zijn, heb ik weer iets meer hoop.

Ik ben nu aan het uitzoeken wat ik het beste kan doen. Ik heb meerdere mensen met Lyme gesproken, contact gehad met de Nederlandse Lymevereniging en die hebben mij op weg geholpen. Ik ben daar erg dankbaar voor. Er is zoveel informatie over Lyme te vinden dat je er duizelig van wordt. Maar goed nieuws, ik heb eindelijk een plan van aanpak.

plan

Ik blijf de behandelingen bij Mecebi volgen. Mecebi behandelt veel patiënten met Lyme en ze hebben er vertrouwen in dat ze mij ook kunnen helpen. Tuurlijk je hebt nooit 100% garantie dat het lukt, maar ik denk dat het voor nu het beste is om de behandelingen af te maken.

Naast die behandelingen, ga ik mijzelf verder laten onderzoeken. Ik ben meerdere keren geprikt op Lyme in Nederland. Altijd negatief resultaat. Maar die Lyme-test (ELISA) mist zo’n 50 à 60% van de mensen met Lyme. Negatief zegt dus niks. In Duitsland heb je meerdere testen voor Lyme die volgens mij ook een stukje betrouwbaarder zijn. Op naar Duitsland dus.

Gelukkig hoef ik zelf niet helemaal naar Duitsland, maar kan ik mijn bloed opsturen. Eén deze weken ga ik dat doen. Ik vind het heel spannend. Benieuwd naar de uitslag. Ik ga uit van positief, maar you never know.

Je vraagt je misschien nu af, waarom testen op Lyme als je al weet dat je Lyme hebt? Nou het zit zou. Mecebi heeft Lyme geconstateerd. Niet alle dokters zullen dit erkennen, omdat het natuurgeneeskunde is. Er wordt (onterecht?) vastgehouden aan de bloedtesten. Mijn eigen huisarts erkent wel dat ik Lyme heb, maar ik kan bijvoorbeeld niet naar de Lymespecialist. Daar kan je alleen naartoe als je een positieve bloedtest heb. Dus vandaar dat ik toch verder wil laten testen.

Je ziet dus, ik ben er druk mee bezig. De eerste behandeling van Lyme bij Mecebi heb ik al gehad. Heel spannend, was benieuwd hoe ik erop zo reageren. Nou het sloeg in als een bom!! Wow ik voelde mij vreselijk de dagen daarna. Ik kon niks meer, niet praten, lopen, bewegen. Het was echt heel eng. Ik ben er nu nog steeds beroerd van. Duidelijk dat de Lyme heel voorzichtig aangepakt moet worden.

Dit was mijn laatste gezondheidsupdate. Vanaf nu wil ik een wekelijkse update geven over hoe het met mij gaat, de behandelingen en de dingen die ik doe. Zo overlaat ik je niet in een keer met een berg informatie. Ik heb er dus een nieuwe topic bij! 😉

xx anke

Advertenties

6 gedachten over “Gezondheidsupdate #4: lyme aanpakken!

 1. Hallo Anke, ik hoor van heel veel medepatiënten dat zij ook al heel veel jaren de verkeerde diagnose hebben. Ben blij dat jij nu ook eindelijk de juiste diagnose en behandeling kan krijgen! Succes met je behandeling!

  Liked by 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke berichtje. Ja echt bizar dat het zo lang duurt hè. Ik heb ook al zoveel soortgelijke verhalen gehoord. Waar ik echt achter ben gekomen is dat je echt je eigen dokter moet zijn. Zelf zoeken en er achteraan blijven gaan. Dankjewel!

   Like

   1. Ik heb het geluk van een dokter te hebben die zelf cvs heeft, maar het is pas sinds een dik jaar dat er hier in België een echte doorbraak is op het gebied van Lyme en veel mensen met zekerheid kunnen zeggen dat ze lyme hebben en geen cvs. Maar de ‘verzamelpot’ cvs blijft nog groot vrees ik 😦 Er zijn zo veel ziektes die gelijkaardige klachten hebben als cvs en waar ook nog steeds geen oorzaak of behandenling voor gevonden is… Het zal nog een hele poos duren voor er voor heel veel mensen licht aan het eind van de tunnel en erkenning voor onze ziekte(s) is vrees ik 😦

    Like

 2. Hallo, ik heb ook al jaren lyme, maar weet het pas sinds 1,5 jaar. Ik ben in België in behandeling bij een ILADS-arts sinds januari 2015.
  Hier in België wordt zelfs de LTT-test van Duitsland niet erkend.
  Veel succes met je behandeling en zoektocht!

  Liked by 1 persoon

   1. Ik ben een tijdje een beetje beter geweest en ik ben er zeker van dat ik ondertussen veel beter zou zijn, als ik niet ondertussen nog andere problemen bovenop de borreliabacterie had gekregen. Momenteel ben ik dus nog zo goed als aan bed gekluisterd. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat er verandering in gaat komen. Dat ik echt beter ga worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s