Ontbijt

Amandel-havermoutpap met dadels

Ik vind het belangrijk om stevig te ontbijten. Het is toch het begin van de dag. Je kan maar beter meteen goed beginnen, toch? Het liefst eet ik havermout. Dat vult ongelooflijk goed. Ik zit tot aan de lunch vol. En voor iemand die altijd zin heeft in eten, is dat heel wat ;-).

Dit recept is voor een amandel-havermoutpap met dadels. Een echte aanrader voor een zoetekauw, want hij is lekker zoet van de dadels. Je hebt niet veel in huis nodig om dit te maken. Ik heb deze ingrediรซnten altijd standaard in huis liggen, omdatย ze voor veel recepten te gebruiken zijn.

Amandel-havermoutpap met dadels

Personen: 1
Tijd: 10 minuten

Ingrediรซnten

  • 200 ml amandelmelk
  • 70 g havermout
  • 2 dadels
  • Handje amandelschaafsel
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Voeg de havermout en het vanille-extract toe. Als de havermoutpap kookt, zet dan het vuur lager.
  2. Snijd de dadels in fijne stukjes. Zet een koekenpannetje zonder olie op het vuur en bak de amandelschaalfsel. Schud af en toe zodat het niet aanbrandt. Het is goed als de amandelschaafsel en mooi bruin kleurtje heeft gekregen.
  3. Voeg de stukjes dadel en de amandelschaafsel toe aan de havermoutpap. Laat nog een minuutje pruttelen.
  4. Doe de amandel-havermoutpap in een kom.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s