avondeten·Vlees

Gevulde courgette/ paprika

Toen ik nog studeerde en op kamers zat, at ik vaak met mijn twee huisgenootjes. De hele dag keek ik uit naar het moment dat we weer lekker gingen koken. En natuurlijk wanneer wij onze creaties gingen opeten. Wij maakten er altijd een feestje van. Eén van onze favoriete recepten van die tijd was de gevulde courgette/ paprika. Waarom? Omdat wij alle drie gek op pesto en feta zijn. Dat konden wij niet vaak genoeg eten. Verder is dit recept het makkelijk en snel te maken, wat natuurlijk fijn was bij onze drukke studentenlevens. Ondanks dat ik weer thuis woon en niet meer studeer, eet ik dit recept nog graag. De goede herinneringen blijven. Dit recept hebben we met z’n drietjes bedacht dus Romy en Daph, deze is voor jullie! 😉

Personen: 4
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgette
  • 2 paprika
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 groot blik mais
  • 1 klein potje rode pesto
  • 100 g feta
  • 1 zakje geraspte kaas 30+

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de courgettes over de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dat in blokjes. Halveer de paprika’s er verwijder de pitjes. Leg de halve courgettes en paprika’s op een bakplaat bekleedt met bakpapier. Leg de blokjes courgette even weg. Die hebben we zo nodig.

Verhit een grote pan en voeg het gehakt toe. Hak de ui fijn en voeg dit bij het gehakt. Laat het gehakt gaar worden. Snijd ondertussen de cherrytomaten in partjes en laat het blik mais uitlopen. Wanneer het gehakt gaar is, voeg dan de cherrytomaten, mais en blokjes courgette toe. Laat het 5 minuten bakken. Voeg daarna de rode pesto toe, zoveel als je zelf lekker vindt. Ik gebruik vaak een half potje. Verkruimel daarna de feta en voeg dit ook toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

Nu is het tijd om de courgettes en paprika’s te vullen. Schep met een lepel het mengsel in de gehalveerde courgettes en paprika’s. Strooi daarna de geraspte kaas eroverheen.

Zet de gevulde courgettes en paprika’s 15-20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

SAMSUNG CSCxx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s