avondeten·vegetarisch

Maiskoekjes met tomatensalsa en geitenkaas

Ik word heel erg blij van dit recept. Het ziet er namelijk zo gezellig uit op je bord met al die kleuren. Ik vind het altijd leuk om een maaltijd voor mij te hebben staan die kleurrijk is. Op de eerste plaats moet het natuurlijk lekker smaken, maar een beetje gezelligheid op tafel is voor mij ook een vereiste. Gelukkig zit het met de smaak ook helemaal goed bij dit recept. Heerlijk die geitenkaas bovenop. Het recept is trouwens heel makkelijk te maken. De maiskoekjes bak je zoals je pannenkoeken bakt. Het lijkt ook een beetje op een pannenkoek alleen dan een tintje geler. En het is natuurlijk veel gezonder dan een pannenkoek met een dikke laag stroop. Ik eet liever deze maiskoekjes!

Personen: 4
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
Voor de tomatensalsa:
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 1 paprika
– 400 g cherrytomaten
– 250 g mais
– 1 tl chili poeder
– 1 tl komijnzaad
– 1 tl paprikapoeder
– 40 g verse koriander
– 1 teen knoflook
– 1 limoen

Voor de maiskoekjes:
– 180 g maisbloem
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– 2 el boter
– 250 ml halfvolle melk
– 1 el honing
– 1 tl olijfolie

Voor de topping:
– 100 g geitenkaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Leg bakpapier op een ovenplaat. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de ui in ringen en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Zet de ovenplaat 20 minuten in de oven.

Halveer de cherrytomaten. Hak de knoflook fijn. Pak daarna een kom en voeg de volgende ingrediënten toe: cherrytomaten, maiskorrels, koriander, teentje knoflook en sap van de limoen. Meng goed door elkaar. Als de gegrilde groente uit de oven klaar zijn, meng dan het tomatenmengsel met de gegrilde groente. Dit is de tomatensalsa.

Nu gaan we de maiskoekjes maken. Laat eerst de boter smelten in een pannetje. Pak een grote kom en voeg de maisbloem, bakpoeder, gesmolten boter, melk en honing toe en mix met een mixer goed door elkaar. Klop de eieren totdat ze lichtgeel zijn en voeg deze dan ook toe aan de kom. Maak op smaak met een snufje zout.

Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en voeg kokosolie (of olijfolie) toe. Giet met een grote lepel het maisbeslag in de pan. Zorg dat het een niet te dikke laag is, want de maiskoekjes zijn het lekkerst als ze dun zijn. Bak en draai om totdat beide kanten goudbruin zijn.

Beleg de maiskoekjes met de tomatensalsa. Strooi daarna geitenkaas eroverheen.

Eet smakelijk!

SAMSUNG CSCxx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s