avondeten·Vlees

Kipstoofpot met tomaat en basilicum

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om in de keuken te staan. Dit gerecht is gemaakt voor zo’n dag. Je gooit alle ingrediënten in één pan en klaar is kees. Verder heb je hebt dus ook weinig vaat, want je hoeft maar één pan af te wassen. Ideaal toch! En het proeft alsof je uren in de keuken hebt moeten staan. Van zulke gerechten houden we. Lekker, makkelijk en vooral erg gezond. Aan je portie groente van de dag kom je met dit gerecht makkelijk.

Personen: 4
Tijd: 20 min

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 stronken bleekselderij
  • 300 g spinazie
  • 2 wortels
  • 1 blik witte bonen (cannelinni)
  • 1 ui
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl Cayenne peper
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Zet een grote (stoof)pan op het vuur en verhit olijfolie. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze gaar in de pan. Snijd de ui fijn en de wortels en bleekselderij in dunne plakjes. Bak de ui, wortels en bleekselderij 5-10 minuten mee met de kip. Hak de knoflook fijn en voeg deze ook toe aan de pan.

Laat het blik witte bonen uitlekken. Voeg de witte bonen en blikken tomatenblokjes toe aan de pan. Voeg handje voor handje de spinazie toe. Breng om smaak met een snufje peper en zout en een theelepel Cayenne peper. Breng de stoofpot aan de kook met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten.

Strooi een handje verse basilicum en Parmezaanse kaas over de stoofpot.

Eet smakelijk!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCxx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s