avondeten·vegetarisch

Zoete aardappel met kikkererwten en tomaatjes

Ik ben echt weg van dit recept. De zoete aardappel met kikkererwten en tomaatjes heeft een hele unieke en lekkere smaak. Het is best een aparte combinatie, maar juist dat maakt het zo lekker. Zoiets eet je niet elke dag. Dit recept is veganistisch en bevat dus geen vlees, vis of ander dierlijk eiwit. Ik ben zelf geen veganist, maar vind het fijn om een aantal keer in de week geen vlees of vis te eten. Het is goed voor je om dat soms te laten staan. Bij dit recept mis je het echt niet. Beloofd!

Personen: 4
Tijd: 30 min

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 350 g kikkererwten
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g hummus (of tahin)
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl dille gedroogd
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • handje verse peterselie
  • 1 citroen
  • 100 ml water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de zoete aardappelen en schrob goed schoon. Snijd zo nodig slechte plekjes van de zoete aardappelen af. Halveer daarna de zoete aardappelen door de lengte. Leg de zoete aardappelen in een ovenschaal en wrijf ze in met olijfolie. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Laat de kikkererwten uitlopen en halveer de cherrytomaten en leg ze op een met folie beklede bakplaat. Sprenkel wat olijfolie eroverheen en maak op smaak met de komijn, kaneel en paprikapoeder. Zet de bakplaat 15-20 minuten in de oven.

Maak nu het sausje. Doe de volgende ingrediënten samen in een kom: hummus, sap van ½ citroen, gedroogde dille, 1 teen knoflook en ongeveer 100 ml water. Mix goed door elkaar en voeg zo nodig meer water toe, zodat de saus gietbaar wordt.

Hak de peterselie in grove stukken.

Haal de zoete aardappelen uit te oven en leg ze met de bolle kant naar beneden. Beleg met de kikkererwten, cherrytomaten, peterselie en giet daarna de saus eroverheen.

Eet smakelijk!

P1100569xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s