Gezonde snacks·Toetjes en desserts

Kersentaart

Ik vind het heel leuk om taarten, koekjes en cakes te bakken. Nog leuker vind ik het om het op te eten ;). Vroeger bakte ik dan taarten uit zo’n pakket waar je dan vaak alleen water en eieren aan toe hoefde te voegen. Geen idee wat er in dat poederige goedje zat. Dit kan ik niet meer eten sinds ik suiker mijd. Ik vind dat niet zo erg, want ik vind die taarten nu veel te zoet en heb goede alternatieven gevonden, zoals deze kersentaart. Ja het bestaat, een gezonde taart. In deze taart zit geen geraffineerde suiker, zuivel of gluten in. Fijn voor de mensen met allergieën. Verder is deze taart no bake, dus er komt geen oven aan te pas. Geen stress, omdat je bang bent het aan te laten branden.

Personen: 8
Tijd: 20-30 min voor het maken van de taart (plus min. 3 uur weken van de noten en 1,5 uur in de vriezer)

Ingrediënten

Bodem:
– 50 g geroosterde amandelen
– 50 g hazelnoten
– 150 g dadels
– 2 el cacao (raw)

Vulling:
– 300 g cashewnoten ongezouten
– 150 g kokosolie
– 5 el honing (of agavesiroop)
– 1 vanillestokje
– 1 citroen

Topping:
– 250 g bevroren kersen
– 2 el honing (of agavesiroop)

Garnering (optioneel):
– Handje kersen
– Handje amandelschaafsel

*voor dit recept heb je een springvorm (22cm) en een keukenmachine nodig.

Bereidingswijze

Laat de noten tenminste 3 uur van te voren weken in water. Dit kan je ook de avond van de voren doen. Spoel na het weken de noten af.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

We beginnen met de bodem: doe de dadels, amandelen en hazelnoten in de keukenmachine. Voeg de eetlepels cacao toe en een snufje zout. Het is klaar als het een kleverig goedje is geworden.

Verdeel het gelijkmatig over de bodem van de springvorm en strijk glad. Zet de bodem in de koelkast totdat de vulling klaar is.

Vulling: doe de cashewnoten, eetlepels honing, vanillestokje in de keukenmachine. Rasp de schil van de citroen en pers daarna de citroen uit en voeg dit ook toe aan de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en draai tot er een mooie romige crème ontstaat. Giet de vulling in de springvorm en strijk het glad.

Tenslotte de topping: doe de bevroren kersen in de keukenmachine en voeg 2 eetlepels honing toe. Giet de topping over de vulling heen en strijk heel voorzichtig glad met een lepel.

Zet de taart in de vriezer voor ongeveer 1,5 uur. Dan is die perfect om te eten. Het is geen probleem om de taart langer in de vriezer te houden, maar laat de taart dan eventjes buiten de vriezer staan voordat je een stukje neemt.

Garneer tenslotte de taart met kersen en amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

P1100592

P1100597xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s