avondeten·Vis

Italiaanse mosselen

Bij mosselen krijg ik meteen een zomers gevoel. Dat komt omdat ik vaak mosselen eet op vakantie. Hier in Nederland at is ze eigenlijk nooit. Daar heb ik nu verandering in gebracht, want mosselen zijn harstikke gezond. Ik dacht dat het bereiden van mosselen heel moeilijk is, maar het is eigenlijk een makkie. Binnen een kwartier staat deze pan mosselen op tafel.

Het is lekker om vers donker stokbrood en tapenade bij de mosselen te eten. Ik had zelf  tomatentapenade gemaakt. Heel makkelijk. Je gooit drie tomaten, een teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie en een handje verse basilicum in de keukenmachine en pulseert het een paar keer totdat je een grove tapenade hebt. Heerlijk!

Italiaanse mosselen

Personen: 2-3
Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • ½ fles passata (tomatensaus)
  • 1 ui
  • 300 g cherrytomaten
  • 125 g mascarpone
  • 15 g verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Doe de mosselen in een bak koud water en maak ze schoon. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Mosselen waarvan de schelp openstaat, geef je een paar tikken en de schelp zal dan dichtrekken. Laat de mosselen even in het water liggen.
  2. Snijd de ui fijn en halveer de cherrytomaten. Verhit daarna wat olijfolie in een grote pan en bak de ui en de cherrytomaten. Giet de mosselen af en voeg toe aan de grote pan. Kook de mosselen 5 minuten op hoog vuur met de deksel op de pan. Schud de pan regelmatig.
  3. Voeg de halve fles passata, de mascarpone en de verse basilicum toe en roer dit goed door de mosselen.

11745573_855317894521958_4153751744393594705_nxx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s