Lunch

Bananenbrood

Dit recept is voor een bananenbrood. Er zijn meerdere recepten te vinden, maar dit is echt mijn favoriet. Ik hou van de smaak van kokos. Niet te sterk, maar een vleugje kokos vind ik heerlijk. Misschien oogt het in eerste instantie of je heel veel ingrediënten in huis moet halen. Maar bakpoeder, meel, vanille-extract, kokosrasp, kaneel en speculaaskruiden kan je voor heel veel verschillende recepten gebruiken. Deze ingrediënten komen vaak terug bij het maken van ontbijt, lunch of gezonde snack. Dus de eerste keer is het misschien veel om aan te schaffen, maar ik beloof je dat je deze ingrediënten nog vaak zult gebruiken.

Personen: 4
Tijd: 45-50 min

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 g meel (boekweitmeel of amandelmeel is een gezonde keuze)
  • 100 g kokosrasp
  • 2 eieren
  • Handje walnoten
  • 120 ml water
  • 30 ml honing (je kan ook ahornsiroop of agavesiroop gebruiken)
  • 2 el citroenrasp (je kan zelf een citroen raspen of kant-en-klaar kopen in de supermarkt)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaaskruiden

* voor dit recept heb je een cakeblik en mixer nodig

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Prak de bananen met een vork. Snijd of breek de walnoten in stukjes. Voeg daarna toe: eieren, meel, kokosraps, water, citroenrasp en bakpoeder. Breng het beslag op smaak met de honing, vanille-extract, kaneel en speculaaskruiden. Mix totdat het een egaal beslag is. Voeg nu de walnoten toe.

Doe bakpapier in het cakeblik. Je kan het cakeblik ook invetten met boter, maar dan blijft het nog wel eens plakken. Bakpapier vind ik zelf het handigste. Ik zet altijd twee wasknijpers op het cakeblik, zodat het papier goed blijft zitten als je het beslag erin doet. Verdeel nu het beslag over het cakeblik.

Doe het bananenbrood zo’n 40 minuten in de oven. Je kan controleren of het bananenbrood goed is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze schoon is dan is het brood klaar.

Eet smakelijk!

SAMSUNG CSCxx anke

Advertenties

2 gedachten over “Bananenbrood

    1. Hee Hanny, echt caloriearm is het niet. Banaan en walnoten bevatten wel wat calorietjes. Dus het hele brood in je eentje in één keer opeten is niet verstandig. Maar je kan zonder schuldgevoel een plakje nemen, want het is wel gezond.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s