avondeten

Quinoa ovenschotel

Nu het zomerse weer eraan komt, is het tijd voor een zonnig recept. Deze quinoa ovenschotel is makkelijk te maken en ziet er vrolijk uit. Heerlijk om straks buiten in het zonnetje op te eten. Zomers gevoel gegarandeerd! Daarbij is het een vegetarisch recept. Het is goed om dagje vlees te laten staan. En je gaat het vlees echt niet missen met deze ovenschotel. Kan je echt niet zonder een stukje vlees dan kan je altijd een beetje kip of rundergehakt toevoegen.

Wat is quinoa? quinoa (je spreekt het uit als kien-wa) is een pseudograan. Dat betekent dat het lijk op een graansoort, maar eigenlijk zijn het zaden. Omdat het zo op granen lijkt, wordt het wel als granen bereidt. Quinoa zit vol gezonde voedingsstoffen en is daarbij erg rijk aan eiwitten. Bovendien bevat het geen gluten dus mensen met coeliakie (glutenintolerantie) mogen dit wel eten. Ideaal als vervanger van rijst, couscous, pasta, enzovoort.

Personen: 4
Tijd: 35-40 min

Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 grote ui
  • ½ rode peper
  • 600 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt of vlokken)
  • 3 tl gedroogde oregano
  • Verse basilicum
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Doe de quinoa in een pan met een laagje water en breng deze aan de kook. Het laagje water wordt straks helemaal opgenomen door de quinoa. Dit duurt meestal zo’n 15 minuten. (Op de verpakking staat ook altijd heel duidelijk uitgelegd hoe je precies quinoa moet koken)

Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Fruit de ui, knoflook en peper in de pan met wat olijfolie.

Snijd de paprika en de courgette in blokjes en laat deze even meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Maak het op smaak met de oregano en een snufje zout en peper. Als de quinoa klaar is, kan je die nu toevoegen bij de pan met groente.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel dan het mengsel over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi het daarna met de Parmezaanse kaas.

Doe de ovenschotel 20 minuten in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas lekker gesmolten is.

Garneer ten slotte de quinoa ovenschotel met wat blaadjes verse basilicum

Eet smakelijk!

SAMSUNG CSC

xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s