avondeten

Zalmovenschotel met zoete aardappel en sperziebonen

Ik eet altijd twee keer per week vis. Ik vind dat echt geen straf, want ik vind vis heel erg lekker. Ik ben gek op zalm, makreel, paling en garnalen. Niet alle vissoorten komen er bij mij in. Haring vind ik echt om van de gruwelen. Deze ovenschotel is met mijn favoriete vis, namelijk zalm. Zalm bevat veel omega 3 vetzuren en is een bron van vitamine D. Heel erg gezond dus!

Personen: 4
Tijd: 50 min

Ingrediënten

  • 300 g zalm
  • 650 g zoete aardappelen
  • 350 g sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 250 g crème fraîche
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Dop de sperziebonen en zet ze op het vuur. Ze moeten gedurende 4 minuten koken.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd daarna de tomaten in partjes en de zalm in kleine blokjes. Hak tot slot de knoflook en peterselie fijn.

Meng de zoete aardappel, de sperziebonen, de tomaten, de zalm, de knoflook, de crème fraîche, de peterselie en de tijm en doe dit in een ovenschaal. Strooi daarna de geraspte kaas er overheen.

De ovenschotel moet ongeveer 40 minuten in de oven. Belangrijk is dat de plakjes zoete aardappel zacht zijn geworden.

Eet smakelijk!

P1100022P1100026xx anke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s